lauantai 17. joulukuuta 2016

Gluteenittomat karjalanpiirakat

Uuden erikoisruokavalion myötä eniten aina kaipasin karjalanpiirakoita ja tuntui ettei koskaan tule läheskään yhtä hyvää vastaan kuin aito alkuperäinen. Nyt muutaman vuoden olen käyttänyt tätä Helkan superhyvää ohjetta  ja tämä ei petä koskaan! Hieman olen mittasuhteita muutellut oman maun mukaiseksi, mutta muuten myötäillään alkuperäistä ohketta!

Karjalanpiirakoiden ohje
Riisipuuro
Riisipuuroa keittelin 2 litraa puuroriisin ohjeen mukaan ja puuroa jäi hieman ylikin.

Taikina
6 dl vettä
1 ½-2 tl suolaa
 9-10 dl tummia jyttejauhoja



Sekoita suola hyvin veteen ja lisää jauhot pikkuhiljaa nesteeseen samalla sekoittaen. Käytä apuna puuhaarukkaa tai yleiskonetta
Taikinasta tulee suht jäykkää ja helposti muovailtavaa.



Jaa taikina kahteen osaan ja tee molemmista pötköt. Jaa molemmat 20 osaan eli yhteensä tulee 40 palaa.
 Taputtele jyttejauhoulla jauhotetulla leivin alustalla palat pieniksi kakkaroiksi ja ajele ne piirakka pulikalla tai kaulimella ohuiksi kakkaroiksi.

Kakkarat valmiina ajeltaviksi.


Levitä riisipuuroa reilu ruokalusikallinen kakkaran keskelle ja levitä se hyvin myös suht reunoille.
Rypytä kakkaran reunat puuron päälle ja laita piirakat leivinpaperin päälle pellille. Piirakat voi olla ihan vierivieressä pellillä, sillä nämä eivät leviä uunissa.
Paista 275-300 asteisessa uunissa kunnes piirakat ovat saaneet kullanruskean värin alta ja päältä.
Voitele piirakat voi/vesiseoksella ja lado limittäin alustalle jäähtymään.



Tarjoile munavoin kera ja nauti!

2 kommenttia:

  1. Karjalanpiirakat ovat niin herkullisia!! Tykkään niistä tosi paljon, mutta harvoin niitä tulee itse tehtyä. Täytyskin joku kerta tehdä. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tälleen joulusin itsekin tulee lähinnä niitä tehtyä, on niissä meinaan hommaa :D

      Poista