maanantai 19. joulukuuta 2016

Joululahjoja leipomassa

Jouluviikko pyörähti tänään käyntiin, joten viimeiset lahjaleipomuksetkin piti aloitella!
En ole moneen vuoteen leiponut mitään vehnästä oman gluteenittoman ruokavalion vuoksi, joten tänään vähän jännitti keittiössä!

Ensimmäinen jännityksen aihe oli siis vehnäjauhot ja toinen, saanko tiikerikakkuun raitoja!

Ensinäkin, lisäsin kaakaotaikinaan pienen joulutvistin eli lisäsin kanelia! Toimii muuten todella hyvin!

Toisekseen, minivuokia kun käytin, tuli taikina pulleasti yli vuoan mutta lähti se silti irti!
Tiikerikakut yli laidan!
Tässä teille vielä ohje jos joku etsii joulupöytään vielä herkku jälkkäriä! Tätä teen kyllä itsellekkin gluteenittoman version aatoksi! Nam!

Ohje
200g voita
2 dl sokeria
2 kpl kananmunaa
3 dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
1/2 dl maitoa + 3 rkl
4 rkl kaakaojauhetta
3-4 rkl kanelia

Kuumenna uuni 175 asteeseen. Voitele kakkuvuoka ja sokeroi se tai korppujauhota.

Vatkaa sokeri ja pehmeä voi vaahdoksi.

Lisää kananmunat yksitellen sokeri-voivaahtoon.

Sekoita jauhoihin leivijauhe ja lisää vähitellen taikinaan.

Lisää vielä maito ja vatkaa taikina tasaiseksi.

Ota noin 1/3 osa taikinasta toiseen astiaan ja sekoita siihen kaneli, kaakaojauhe ja 3 rkl maitoa.

Laita ensin kakkuvuokaan puolet vaaleasta taikinasta, sitten tumma taikina ja lopuksi loput vaaleasta taikinasta.

Tee tiikeriraidat kakkuun kuljettamalla esim. veistä tai grillitikkua kakkuvuoan pohjaa pitkin ja nosta aina välillä ylös.

Paista tiikerikakkua 175 asteessa noin 45 minuuttia. Kokeile kypsyys esim hammastikulla.

Kumoa tiikerikakku vuoasta vielä lämpimänä niin se lähtee paremmin irti. Jos ei meinaa irrota kunnolla, voit irroittaa kakkua veitsen avulla vuoan reunoilta.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti